Bjørn Kristian Engen og Rune Høstland Hanssen

Ganske nøyaktig ett år har gått siden Namsos Bil etablerte seg på Spillum. Selskapet er heleid av steinkjerbaserte Steinkjer Bil, men er like fullt en selvstendig bedrift lokalisert i et bygg med lang tradisjon for kjøp og salg av nye og brukte kjøretøy.

Namsos Bil er i dag distriktets eneste forhandler av Mazda og Hyundai, og er blitt godt tatt imot av namdalske bilkunder. Som eneste servicepunkt for Ssangyong mellom Trondheim og Bodø opererer bedriften dessuten godt utenfor Namdalen, samtidig som et velrenommert verksted også utfører mer kortreiste oppdrag. Mannskapet på delelager og verksted sørger for øvrig for å få utført servicer og reparasjoner på alle bilmerker.

Hos Namsos Bil sitter Bjørn Kristian Engen (61) bak rattet. Oppvokst på Statland, men har bodd store deler av livet på Tøtdal, der han drev gårdsbruk i en årrekke – og var aktiv i politikken.

Med seg som selger har han Rune Høstland Hanssen (42), som foruten to år som bilselger har om lag ti års selgererfaring fra caravanbransjen.

Namsos Bil har for øvrig også åpent på lørdager.